Dr. Τζούλια Μισιτζή MSc, PhD

Η Τζούλια Μισιτζή είναι Νευροεπιστήμων, Εργοφυσιολόγος – Νευροφυσιολόγος και Φυσικοθεραπεύτρια. Διακρίθηκε για το ερευνητικό της έργο στη Φυσιολογία του νευρικού συστήματος, στη Βιολογία της άσκησης, και στην Αποκατάσταση νευρομυικών παθήσεων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σάμο και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Πήγε στο Τυχόπουλο δημοτικό σχολείο και φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό με διακρίσεις στον στίβο.

Σπούδασε Φυσιολογία της άσκησης στο Καποδιστριακό & Εθνικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Τομέα Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής  Αγωγής και Αθλητισμού. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Würzburg της Γερμανίας, όπου διενήργησε το μεγαλύτερο μέρος των ερευνητικών εργασιών, απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο σπουδών στην Εργοφυσιολογία με έμφαση στο Νευρικό σύστημα. Αποφοίτησε και αναγορεύτηκε  αριστούχος Διδάκτορας του Καποδιστριακού και Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής  «Κληρονομησιμότητα της Ιδιοδεκτικότητας και της  Πλαστικότητας του κινητικού φλοιού του εγκεφάλου».

Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜSc) από το Καποδιστριακό & Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Τομέα Αθλητιατρικής και Βιολογίας της άσκησης.

Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στην Αθήνα.

Μετεκπαιδεύτηκε στην αποκατάσταση Νευρολογικών και Μυοσκελετικών κακώσεων του Άνω Άκρου, στο University of Louisville στις Η.Π.Α. και στο Kleinert Institute for Hand and Microsurgery στις Η.Π.Α.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροφυσιολογία στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Εγκεφάλου, Κινητικού ελέγχου και Μάθησης του Τμήματος  Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Würzburg, στο Würzburg της Γερμανίας, και στην Νευρομυϊκή απόδοση στο Neuromuscular Research Center, στο University of Jyväskylä, Jyväskylä Finland.

Κατά τη διάρκεια της Μεταπτυχιακής της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Würzburg στο Τμήμα Νευρολογίας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Νευρολογίας Joseph Classen εκπαιδεύτηκε σε θέματα Φυσιολογίας και Παθοφυσιολογίας του Εγκεφάλου και μάθησης, καθώς και στις μεθόδους αξιολόγησης της εγκεφαλικής λειτουργίας, Διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού, Ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, Ηλεκτρομυογραφήματος, μεθόδων αξιολόγησης του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης, αξιολόγησης της αισθητικότητας. Μεγάλο μέρος της Διδακτορικής της διατριβής  διενεργήθηκε στο εργαστήριο Φυσιολογίας του Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Würzburg.

Ακαδημαϊκή Υπηρεσία – Διδακτικό Έργο –  Επαγγελματική Δραστηριότητα

Έχει διδάξει επί 10ετία σε προπτυχιακούς φοιτητές

στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αποκατάσταση Νευρομυϊκών παθήσεων Βασικές αρχές και θεραπεία»,

στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Εργοφυσιολογία» και «Εργομετρία»,

στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, «Κινησιολογία,» «Κλινική άσκηση σε Νευρολογικές παθήσεις» και «Κλινική άσκηση σε Μυοσκελετικές παθήσεις» και

στο University of Saarland-Institute of Sport, Germany το μάθημα “High peak performance. The relative powers of nature & nurture”.

Έχει εισηγηθεί και επιβλέψει πτυχιακές εργασίες σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Υπεύθυνη για μεγάλο διάστημα στην Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση και Εργομετρική Αξιολόγηση σε Νευρολογικές παθήσεις κεντρικής και περιφερικής αιτιολογίας στο Τμήμα Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Άνω άκρου Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Δεν έχει σταματήσει ποτέ την ερευνητική της δραστηριότητα.

Υποτροφίες – Βραβεία

Έχει λάβει υποτροφίες:

Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα Πλαίσια του Προγράμματος «Ηράκλειτος» για βασική έρευνα μετά από διαγωνισμό

Από το University of Würzburg της Γερμανίας στα πλαίσια της διδακτορικής της έρευνας 

Διοικητική και Οργανωτική Δραστηριότητα

Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Τμήματος Χεριού της Eταιρείας Φυσικοθεραπείας. Εκλεγμένη Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Άνω Άκρου Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και Υπεύθυνη της σύνταξης και Οργάνωσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος εξειδίκευσης.

Είναι μέλος στην Ελληνική Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες

Είναι μέλος της Πυθαγορείου Ακαδημίας

Eπιστημονικές διακρίσεις – Βραβεία

Βραβείο καλύτερης εργασίας στο Παγκόσμιο Συνέδριο 3ο International Congress of Transcranial and Direct magnetic stimulation, στο Gottingen της Γερμανίας.

Η Ερευνητική εργασία της με τίτλο «Plasticity in human motor cortex is in part genetically determined» Missitzi J et al,  βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία του συνεδρίου

Έχει διατελέσει μέλος πλήθους επιστημονικών επιτροπών Συνεδρίων, καθώς και Προεδρείων σε πλήθος συνεδρίων.

Είναι κριτής στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά International Journal of Sport Medicine, Thieme Medical Publishers, Plos ONE California (US) Corporation και Journal of Applied Physiology- American Physiology Society.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Το επιστημονικό της έργο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων πάνω στη φυσιολογία, εφαρμοσμένη φυσιολογία και παθοφυσιολογία κυρίως του νευρομυικού και νευρικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

  • Λειτουργικές αποκρίσεις μετά από διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό στον εγκέφαλο. Διερεύνηση των προσαρμογών από την εξωτερική παρέμβαση και των επιπέδων ενεργοποίησης για την εκμάθηση μιας κινητικής λειτουργίας. Οι μελέτες αυτές αφορούν στην επίδραση του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού στην φυσιολογία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των νευρικών συνάψεων, την μελέτη του χρόνου εδραίωσης αυτής της βελτίωσης καθώς και την γενετική προδιάθεση στην ικανότητα αλλαγής των φλοιικών χαρακτηριστικών σε νευρωνικό επίπεδο και την συσχέτιση της με τον εγκεφαλογενή νευροτροφικό παράγοντα. Πρόσφατα, οι έρευνές της έχουν επεκταθεί με στόχο την αναγνώριση των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του εγκεφάλου του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης με σκοπό την κατανόηση των μοριακών και γενετικών μηχανισμών που κυβερνούν τα όρια της αθλητικής απόδοσης, αλλά και γενικότερα της απόδοσης.
  • Μελέτες πάνω στη Νευρομυική συναρμογή βασικό χαρακτηριστικό της αντίληψης και απόδοσης οποιασδήποτε κίνησης, και των στρατηγικών που είναι οργανωμένες στο Κ.Ν.Σ καθώς και στην αξιολόγηση της σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Διερεύνηση της ηλεκτρομυογραφικής δραστηριότητας των μυών για τον έλεγχο και την γενετική βάση της οικονομίας της κίνησης, και της νευρομυικής συναρμογής
  • Μελέτες πάνω στην Ιδιοδεκτικότητα, την προσαγωγό πληροφοριοδότηση του ΚΝΣ, διαφορές της φυσιολογικής λειτουργίας στα δυο φύλα και σε διάφορα αθλήματα, έλεγχος σε αθλητές υψηλού επιπέδου, επίδραση της κόπωσης και των τραυματισμών, μέθοδοι αποκατάστασης της, καθώς και η διερεύνηση της γενετικής βάσης της ιδιοδεκτικής λειτουργίας μέσω της αίσθησης της θέσης, κίνησης και δύναμης
  • Μελέτες πάνω στον κινητικό έλεγχο και τη μάθηση μέσω εξάσκησης που οδηγεί σε μεταβολές της πλαστικότητας του νευρικού συστήματος και στην απόκτηση δεξιοτήτων παρόμοιων με αυτές εξωτερικών παρεμβάσεων προκλητών δυναμικών του εγκεφάλου, καθώς και στην διερεύνηση των νευρικών μηχανισμών που βρίσκονται κάτω από την κινητική εξάσκηση αλλά και των αλληλόμορφων γονιδίων που προκαλούν μεγαλύτερη επιτυχία στο προπονητικό αποτέλεσμα
  • Μελέτες σε ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών προβλημάτων πάνω στην αξιολόγηση και θεραπεία νευρολογικών και μυοσκελετικών κακώσεων μετά από υπέρχρηση σε διαφορετικούς πληθυσμούς, όπως αθλητές επαγγελματίες μουσικούς αλλά και σε περιπτώσεις νευρολογικών παθήσεων (κεντρικής και περιφερικής αιτιολογιας) και τραύματος. Από τις έρευνες αυτές έχουν σχεδιαστεί προγράμματα πρόληψης και θεραπείας που χρησιμοποιούνται από την ομάδα της Χειρουργικής Άνω άκρου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αλλά και από άλλα κέντρα.
  • Συνοπτικά, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: η Φυσιολογία και Παθοφυσιολογία του νευρομυϊκού συστήματος, η νευρομυϊκή απόδοση, η εφαρμοσμένη φυσιολογία της άσκησης, η φυσιολογία του ανθρώπινου εγκεφάλου και κινητικού ελέγχου, ο νευρικός έλεγχος της κίνησης, η αξιολόγηση και βελτίωση της νευρομυικής συναρμογής, αντίληψης, ιδιοδεκτικότητας, πλαστικότητας του κινητικού φλοιού του εγκεφάλου, κινητικού ελέγχου και μάθησης, η επίδραση της κόπωσης σε νευρομυικά χαρακτηριστικά τόσο σε υγιείς, αθλητές όσο και σε ασθενείς. Η γενετική βάση των προαναφερόμενων νευρομυικών χαρακτηριστικών καθώς και η αναγνώριση των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του εγκεφάλου του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης με την χρησιμοποίηση γονοτυπικών δοκιμασιών.

Ενδεικτική ερευνητική δραστηριότητα.

Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά

  1. Missitzi J et al, (2018) Heritability of Proprioceptive senses J of Appl Physiology 125: 972-982

2. Missitzi J et al, (2013) Heritability of motor control and motor learning Physiological   Reports  1(7):188-195.

3. Missitzi et al, (2011) Plasticity in human motor cortex is in part genetically determined. J Physiol. 589:297-306.

4. Missitzi J et al, (2011) Brain plasticity and mechanisms of neural encoding of skills II Clinical Neurophysiology  122(1) 42-3

5. Missitzi J et al, (2008) Genetic variation of plasticity in human motor cortex. Brain Stim 1:299

6. Missitzi J et al, (2008) Genetic variation of maximal velocity and EMG activity. Int J Sports Med. 29:177-81.

7. Missitzi J et al, (2004) Heritability in neuromuscular coordination: implications for motor control strategies. Med Sci Sports Exerc. 36:233-40

8. Missitzi J et al, (2003) Evaluation of dexterity and strength after open carpal tunnel release: a one year follow-up. J Hand Surg 28:70-1.

9. Missitzi J et al, Blood flow changes at the wrist after performance and preventive interventions in pianists (submitted)

10. Missitzi J, et al, The effect of fatigue on proprioception and kinesthesia and the genetic basis of the modification of proprioception after fatigue (submitted)

Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά Περιοδικά και Συνέδρια με Κριτές

11. Μισιτζή Τ, Σασσάνης Χ, Καραλής Γ, Τόιλος Σ, Ψαρογιώργος Κ. (2004) Διαφορές ιδιοδεκτικότητας   γόνατος  μεταξύ  αθλητών  και Αθλητριών υψηλού επιπέδου  Θέματα Φυσικοθεραπείας

12. Πουλή Σ, Πουλής Ιωάννης, Μισιτζή Τ, Μισιτζής Δ, Πουλής Α (2001) Μείζων ακρωτηριασμός άνω άκρου και επανασυγκόλληση. Σκέψεις λειτουργικής αποκατάστασης με έμφαση στη βιωσιμότητα του κολοβώματος με προληπτική των διαμερισμάτων του αντιβραχίου και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Επιθεώρηση  Kλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακοκινητικής 19: 91-96.

13. Missitzi J. (2000) Ιατρικά προβλήματα στο χέρι του μουσικού. Θέματα Φυσικοθεραπειας 1(2):24-28. 3:4-11

14. Missitzi J. (1997) A more aggressive rehabilitation program after Flexor tendon repair in zone II. Θέματα Φυσικοθεραπείας 1(1): 11-19

15. Missitzi J., Petta G., Sourras N Missitzis D.: Epidemiological study of upper extremity injuries in urban 4th International Congress International Federation of Societies for Hand Therapy, Vancouver May 24-26, 1998.

16. Missitzi J., Missitzis D.: Reconstruction of dorsal compartments of the wrist in Reumatoid arthritis, 8th Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery of Hand, Corfu, Greece 24-28 August,1998.

17. Missitzi J., Missitzis D. A more aggressive rehabilitation program after tendon repair in zone II. 5th Congress of the European Societies for Hand Therapy, Athens April 23-25, 1999.

18 Missitzi J., Missitzis D. Petta G The necessity of sensory reeducation: 5th Congress of the European Societies for Hand Therapy, Athens April 23-25, 1999.

19. Pouli S., Poulis I., Poulis A., Missitzi J., Missitzis D. Replantation of the upper limp: Thoughts on sensory and functional rehabilitation of the hand (case report) 5th Congress of the European Societies for Hand Therapy, Athens April 23-25, 1999.

20. Petta G., Rouzard J., Chammas M., Missitzis D., Missitzi J.: Secondary reconstruction of idex FDP in young male with Little Syndrome. 5th Congress of the European Societies for Hand Therapy, Athens April 23-25, 1999.

21. Politi R., Baltopoulos P., Missitzi J.: Changes in the membrane after pliometric contraction. 4th Annual Congress of the European College of Sport Science, Rome, 14-17 July, 1999.

22. Πολίτη Ρ, Μισιτζή Τ, Παπαδόπουλος Χ. Ιστολογική εκτίμηση των εκφυλιστικών αλλοιώσεων του μυικού ιστού ύστερα από τραυματισμό Διεθνές Συνέδριο Αθλητιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλλονίκη, 18-21 Νοεμβρίου

23. Missitzi J., Sourras N., Anastasakis G., Missitzi D (1999) A more aggressive rehabilitation program after following flexor tendon repair in zone II. 9o Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Ancient Olympia, Greece, 29-2 October 1999.

24. Sourras N., Missitzi J., Tsai, T.M.: The use of Α1 pulley in pulley reconstruction. Anatomical study. 9ο Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Ancient Olympia, Greece, 29-2 October 1999.

25. Nikolaou, P., Piskopakis N., Missitzi J. 9o Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Ancient Olympia, Greece, 29-2 October 1999.

26. Nikolaou, P., Piskopakis N., Missitzi J. (1999) Arthroscopic surgery of the elbow 9o Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Ancient Olympia, Greece, 29-2 October 1999.

27. Petta G, Rouzad J, Chamas M, Missitzis D, Missitzi J, Seferiadis P (1999) Secondary reconstruction of index FDP in young male with “Little Syndrome” 9o Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Ancient Olympia, Greece, 29-2 October 1999.

28. Μissitzi J., Petta G., Missitzis D.: The Necessity of Sensory Reeducation. VII Congress of the Federation of the European Societies for Surgery of the Hand, Barcelona, 21-24 June 2000.

29. Μισιτζή Τ. Αξιολόγηση Αισθητικότητας και Επανεκπαίδευσης της Αισθητικής λειτουργίας μετά από συρραφή περιφερικών νεύρων. Αθήνα 14ο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας, 8-10 Δεκεμβρίου, 2000.

30. Μισιτζή Τ, Στούπη Α, Μισιτζής Δ. Αιμοδυναμικές διαταραχές στο χέρι του πιανίστα μετά από εξάσκηση 10ο Συνέδριο των Ελληνικών Εταιρειών Χεριού και Επανορθωτικής Χειρουργικής, Ναύπλιο 1-5 Νοεμβρίου 2000.

31. Missitzi J., Stoupi A., Koustas G., Missitzis J. Blood flow changes at the wrist in pianists after performance and preventive interventions. 5th Congress International Federation of Societies for Hand Therapy, Istanbul, 11-13 June, 2001.

32. Μισιτζή Τ. Αξιολόγηση της αισθητικότητας του χεριού σε κάκωσηπεριφερικών νεύρων Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Τhessaloniki, 10-13 Oκτωβρίου.

33. Μισιτζή Τ.,Στούπη Α., Κούστας Γ., Μισιτζής Δ. (2001) Αιμοδυναμικέςδιαταραχές στο χέρι μετά από πρακτική εξάσκηση στο πιάνο και σχεδιασμός πρόληψης 15ο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα 8-10 Δεκεμβρίου.

34. Μισιτζή Τ. (2001) Το χέρι του μουσικού- Επαγγελματικά προβλήματα στο άνω άκρο 2η εαρινή διημερίδα ΕΕΕΦ Αθήνα 1-2 Ιουνίου.

35. Μισιτζή Τ, Κλεισούρας Β. (2001) Γενετική βάση της μέγιστης ταχύτητας και της ηλεκτρομυογραφικής δραστηριότητας 2ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Επιστήμης Θεσσαλονίκη 2-4 Νοεμβρίου.

36. Missitzi J., Geladas N., Klissouras V. Genetic basis in maximal velocity and EMG activity. XXVII FIMS World Congress of SportMedicine, Budapest, 5-9 June, 2002.

37. Missitzi J., Geladas N., Klissouras V. Heritability in Neuromuscular coordination. 7th Annual Congress of the European College of Sport Science, Athens 24-28 June, 2002.

38. Missitzi J., Grammatopoulou I., Missitzis D. A comparison of the effectiveness between carpal bone mobilization and nerve mobilization in Carpal Tunnel Syndrome. IX Congress of the Federation of the European Societes for Surgery of the Hand, Lisbon 25-28 June, 2003)

39. Missitzi J., Missitzis D. Evaluation of dexterity and strength after Open Carpal Tunnel Release: A one year follow up. IX Congress of the Federation of the European Societes for Surgery of the Hand, Lisbon 25-28 June, 2003

40. Missitzi J., Geladas N., Klissouras V. Genetic endowment and Sport Performance. 8th Annual Congress of the Sport Science, Salzburg 2-12 July, 2003

41. Missitzi A., Missitzi J Malunion of distal radius fractures and rehabilitation 11Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Crete, Greece 3-6 September, 2003

42. Missitzi A., Missitzi J. Results from stabilization of the shoulder with capsular reconstruction 11 Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery  of Hand, Crete,  3-6 September, 2003

43. Missitzi J., Karalis S., Sassanis V., Toilos S. Gender differences in proprioception in elite athletes 9th Annual Congress of the Sport Science,Clermont- Ferrand, France, 2004.

44. Missitzi J. Proprioception of the shoulder joint. International Congress of Upper Extremity Surgery and Microsurgery Samos 7-10 September,

45. Missitzis A., Missitzi J., Sourras N.. SLAC wrist and reconstruction, International Congress of Hand – Upper Extremity and Microsurgery Sept 7-10, Samos 7-10 September, 2005.

46. Missitzis A., Missitzi J., Sourras N.. Knife light 420 CTR, International Congress of Hand – Upper Extremity and Microsurgery Sept 7-10, 2005.

47. Μissitzi J., Geladas N., Klissouras V. Nuture prevails over Nurture in daily physical activity, 11 International Congress of Sports for all. Nov 1-4 2006.

48. Μissitzi J., Gentner R., Geladas N., Classen J., Klissouras V Genetic variation of plasticity in human motor cortex. Third International Congress of Transcranial and direct magnetic stimulation, U of Gottingen, 1-4, Oct, Germany 2008. First Price for the best research work.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια

49. Missitzi J. (1999) Sensory evaluation and rehabilitation on upper extremity. 10ο Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic Surgery of Hand, Nafplio, Greece, 29-2 October.

50. Missitzi J. (2000) Rehabilitation and sensory reeducation after nerve repair. 14ο Annual congress of Physical Therapy Athens, 8-10 December.

51. Μισιτζή Τ. (2000) Οι λειτουργίες του άνω άκρου και ο ρόλος της αξιολόγησης και αποκατάστασης της αισθητικότητας

52. Missitzi J. (2001) Medical problems of musician’s hand 57 Congress of the Hellenic Orthopaedic Society. Athens 11-15 Σεπτεμβρίου

53. Missitzi J. (2001) Sensory evaluation and rehabilitation after nerve repair. 11ο Combined annual meeting of the Hellenic Society for Reconstructive Microsurgery & the Hellenic surgery of Hand Thessaloniki, Greece 10-13 October

54. Missitzi J. (2002) Work-related problems of the Upper extremity 16ο Annual Congress of Physical therapy Athens 1-2 Ιουνίου, 2002.

55. Missitzi J. (2002) Neurophysiology of the shoulder function. The International Congress of Upper Extremity Surgery and Microsurgery,Corfu 28-31, Greece, August.

56. Missitzi J. (2003) Determinism in superior sport performance. 8th Annual Congress of the Sport Science, Salzburg July2-12

57. Missitzi J. (2003) Like father like son: Determinism in superior sportperformance. 8th Annual Congress of the Sport Science, Salzburg 2-12 July

58. Missitzi J. (2004) Genetics in superior sport performance The 10th ICHPER SD Europe Congress & The TSSA 8th , International Sports Science Congress. Antalya, Turkey, Νovember  17-20

59. Missitzi J. “Uniting Sport Medicine and Sport Science: The Paradigm of Sport Genetics” 5th Congress of European Federation  of Sports Medicine, Prague

60. Missitzi J (2011) Brain plasticity and mechanisms of neural encoding of skills II 14th European Congress  of Clinical Neurophysiology, Rome