Η παράσταση “Ballet for Life” , μια μοναδική «συνάντηση» μεταξύ τριών τεράστιων ονομάτων. Ο οραματιστής χορογράφος Maurice Béjart έφερε στη σκηνή το πνεύμα και το κλίμα του Freddie Mercury, την πρωτότυπη μουσική των Queen και τα εντυπωσιακά κοστούμια του θρυλικού σχεδιαστή Gianni Versace.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μπαλέτο συνδυάζει τη ροκ μουσική με μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του Μότσαρτ που ταιριάζουν απόλυτα ενισχύοντας τη δυναμική του μπαλέτου.

Η παράσταση ήταν σχεδόν νευρολογικό φαινόμενο. Νομίζουμε ότι η μουσική και η παρακολούθηση μιας παράστασης είναι κάτι που συμβαίνει έξω από εμάς, όμως αποδεικνύεται πως όταν ακούμε μουσική και απολαμβάνουμε το θέαμα, ενεργοποιούνται σχεδόν όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου μας, με τέτοιο τρόπο ώστε το ίδιο το σώμα μας μοιάζει να παράγει κι αυτό μουσική!

Όταν ακούμε μουσική, δεν ακούμε απλώς μουσική. Οι νευρώνες και οι ορμόνες μας λειτουργούν μαζί, σχεδόν σαν ορχήστρα και αναπαράγουν την αίσθηση της μουσικής μέσα στο σώμα μας, κινητοποιώντας μια σειρά συναισθημάτων Είναι σα να παίζει ο ίδιος ο εγκέφαλός μας μουσική.

Πλέον, η επιστήμη έχει κατανοήσει ότι νιώθουμε τη μουσική. Ένας λόγος που η μουσική έχει τόσο άμεσο αντίκτυπο σε εμάς οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο την επεξεργάζεται γρήγορα το μεταιχμιακό σύστημα, το τμήμα του εγκεφάλου που μας βοηθά να βιώνουμε συναισθήματα.

Η παράσταση ξεκινάει με το τραγούδι των Queen “It’s a Beautiful Day” με όλη την ομάδα των χορευτών πίσω από λευκά σεντόνια, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται πάνω στα σύννεφα. Το μπαλέτο μεταφέρει μία σειρά εναλλασσόμενων συναισθημάτων, όπως, αγάπη, φόβο, αγωνία, ελπίδα, χιούμορ και απώλεια. Τα οποία μπορούν να συσχετιστούν πολύ εύκολα με τον καθένα αφού και τα συναισθήματα του ίδιου του μπαλέτου είναι εύκολα μεταδοτικά.

Η ντοπαμίνη μας απελευθερώνεται ως απάντηση στα ευχάριστα ερεθίσματα της μουσικής και δημιουργείται μια εμπειρία συναισθηματικής κορύφωσης που προκαλεί σωματική αντίδραση.

Η ντοπαμίνη μας κάνει να νιώθουμε καλά και βοηθά επίσης τα κύτταρα να επικοινωνούν καλύτερα. Έτσι, ενισχύει τη συγκέντρωση, την οργανωτική μας ικανότητα και βοηθά να σκεφτούμε πιο καθαρά.

Το healthyvoice παρακολούθησε την εκρηκτική παράσταση, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα των μπαλέτων Bejart, το “Le Presbyter – Ballet for Life”. Μαγευτική μουσική με χορογραφική αρτιότητα και φαντασία που ενισχύει την υγεία και την ευρωστία μας!

Μη χάνετε τέτοιες παραστάσεις!