Χορέψτε, περπατήστε, κάντε ποδήλατο στη φύση. Αυτά είναι τα καλύτερα δώρα για την καρδιά και την ψυχή σας….

Oι άνθρωποι που δεν είναι αρκετά δραστήριοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 20-30%. Τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται σε ανεπαρκή σωματική δραστηριότητα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Aντιθέτως, περίπου 150 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 30% και τον κίνδυνο διαβήτη κατά 27%.

Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για να παραμείνετε δραστήριοι και άρα δεν έχετε δικαιολογίες να μην το κάνετε! Τα καλά νέα είναι εδώ: η σωματική άσκηση δεν σημαίνει ώρες εφίδρωσης στο γήπεδο τένις ή σε έναν τοπικό μαραθώνιο. Πολλές μορφές αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων γύρω από το σπίτι, τον κήπο και την κοινότητά μας ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Η συνέπεια και όχι απαραίτητα οι μεγάλες περίοδοι έντονης άσκησης είναι το κλειδί για την αποτελεσματική σωματική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση έως και 30 λεπτών μερικές φορές την εβδομάδα, μέτριας έντασης, θα ενισχύσει την ικανότητα της καρδιάς σας να αντλεί εύκολα αίμα γύρω από το σώμα, και έτσι την ξεκουράζετε.

Μπορείτε και να το χωρίσετε! Τα ίδια 30 λεπτά μπορούν να χωριστούν σε τρία σετ των 10 λεπτών ή δύο συνεδρίες των 15 λεπτών για το καθένα – αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο για πολλούς από εμάς που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρόνο!

Όταν κινούμαστε, η καρδιά μας κινείται μαζί μας και έχει ως αποτέλεσμα

Μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης

Διαχείριση μιας καλής ισορροπίας βάρους και μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας

Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου

Ακόμη συμβάλλει στην ευζωία και ευρωστία μας:

Ενισχύοντας τη διάθεση μας

Μειώνοντας τα επίπεδα του στρες

Αυξάνοντας την ενέργεια μας

Βελτιώνοντας τον ύπνο

Οικοδομώντας τη συνολική εμπιστοσύνη και ισορροπία

Σκεφτείτε τι κάνει η καρδιά σας, για εσάς και φροντίστε την με αγάπη!