Η έκφραση των συναισθημάτων, η συγχώρεση κάποιου, τα ειλικρινή ευχαριστώ, η ευγνωμοσύνη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την ένταση του θυμού, την αρτηριακή πίεση, και ωφελούν την υγεία μας (Keltner, Oatley & Jenkins, 2014).

Ο Στάινερ (2006) θεμελιωτής της θεωρίας της συναισθηματικής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι όταν οι άνθρωποι αδυνατούν να συμμετάσχουν σε θετικής μορφής αλληλεπιδράσεις, επιδίδονται στην εκπομπή αρνητικών ή τοξικών σχολίων και συμπεριφορών. Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο οι ανθρώπινες σχέσεις διαστρεβλώνονται και συρρικνώνονται, καθώς παρέχουν μόνο αρνητική ανατροφοδότηση. Η συναισθηματική νοημοσύνη ανθεί μόνο όταν γίνεται ανταλλαγή ειλικρινών συναισθημάτων. Τα ψέματα και οι αποκρύψεις δεν έχουν θέση στις υγιείς συναλλαγές.

Στο σπίτι σας, να αγαπάτε πολύ, να γελάτε δυνατά, να κάνετε λάθη, να ζητάτε συγνώμη, να λέτε αληθινά ευχαριστώ, να περνάτε καλά, να κάνετε αγκαλιές, να έχετε υπομονή, να μην τα παρατάτε, να είστε οικογένεια, να ανακαλείτε τα πράγματα που σας κάνουν ευγνώμονες, να εκφράζεται τα συναισθήματά σας με παραγωγικό τρόπο. Έτσι ζούμε καλύτερα και μέσα και έξω από την οικογένεια!