Οινοποιείο Μωραίτης

To Φθινόπωρο κουβαλάει περισσότερο χρυσό στις τσέπες του από όλες τις άλλες εποχές!

Είναι η εποχή που μπορείς να απολαύσεις και άλλες δραστηριότητες πέρα από τη θάλασσα και τα μπάνια. Οι επισκέπτες της Πάρου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους  μπορούν να επιλέξουν από ένα πλήθος περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.

Υπέροχες διαδρομές χωρίς μεγάλες κλήσεις εξαιτίας της μορφολογίας του νησιού, που βρίσκονται στην ενδοχώρα. Αυτή είναι η αυθεντική πλευρά της Πάρου με τον λιγότερο “ταξιδεμένο δρόμο” στα μονοπάτια στις πλαγιές των λόφων, στη βραχώδη ακτή ή στην αμμώδη παραλία.

Ένα ταξίδι στη φύση, την ιστορία και την παράδοση εξερευνώντας τη «μονοπατία» της Πάρου – τα αιωνόβια μονοπάτια – και τις ξεχασμένες από το χρόνο επαρχιακές λωρίδες.

Ευκαιρία να δει και να νιώσει κάποιος την απαλή ομορφιά της εξοχής της, να ανακαλύψει παραδοσιακά χωριά και αρχαία ερείπια, μυκηναϊκά φρούρια, τα αρχαία λατομεία και τις υπόγειες στοές τους, τις σπηλιές του Πάνα και των Νυμφών, τα μοναστήρια, να απολαύσει τη φύση και τα αρωματικά της, την πανοραμική θέα στους λόφους και τα βουνά ή να ανακαλύψει την δαντελωτή ακτογραμμή στην Αντίπαρο, τη μικρότερη, πιο άγρια ​​αδερφή. Περίπατοι και ποδηλασία με αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

O Χριστόφορος Κοροβέσης και η εταιρεία του Paros hikes and walks μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε το νησί με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο.

Όσοι πάλι εκτιμούν τις χαρές του τραπεζιού, το Φθινόπωρο θα βρούν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού, με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς την πίεση του πλήθους, να δοκιμάσουν νέα πιάτα και παραδοσιακές γεύσεις, να επισκεφτούν αμπελώνες, ελαιώνες, οινοποιεία και ζυθοποιεία, μελισσοκομεία και τυροκομεία. Κάθε μαγειρική παράδοση είναι μια αφήγηση για το τοπίο, το κλίμα, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Η Πάρος είναι σημαντικός οινοτουριστικός προορισμός και το ταξίδι στο νησί είναι ευκαιρία για τους οινόφιλους, ώστε να γνωρίσουν τους όχι και τόσο γνωστούς αλλά εξαιρετικούς λευκούς και ερυθρούς οίνους.

Οινοποιείο Μωραίτης
Οινοποιείο Μωραίτης

Ήδη από το τέλος του καλοκαιριού η Πάρος ζει στους ρυθμούς των αμπελιών. Eπισκεφτείτε τα οινοποιεία Ρούσσου (κτήμα Αστέρας) και Μωραίτη για οινογνωσία και γευσιγνωσία. Οι επισκέπτες  είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πραγματικά ξεχωριστή γιορτή των σταφυλιών, τον τρύγο και να μάθουν πως να φτιάχνουν βιολογικό κρασί, πατώντας τα σταφύλια.

Οινοποιείο Αστέρας

Ευκαιρία και για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και στην ιστορία του τόπου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του. Ευρήματα από τη νεολιθική εποχή έως τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους.

Ανάμεσά τους, η Νίκη της Πάρου, Κυκλαδικά εδώλια, ψηφιδωτά, η αρχαϊκή μαρμάρινη Γοργώ, κούροι, ο Αρχίλοχος, αμφορείς θεότητες. Στον υπαίθριο χώρο του μουσείου εκτίθενται αγάλματα και σαρκοφάγοι κλασικής και ρωμαϊκής εποχής, καθώς και ψηφιδωτά που βρέθηκαν στην Παναγία Εκατονταπυλιανή. Η επίσκεψη στο νησάκι Δεσποτικό, σχεδόν ισάξιο αυτού της Δήλου θα σας εντυπωσιάσει.

Όσοι λένε πως τα νησιά μας είναι πανέμορφα το φθινόπωρο έχουν απόλυτο δίκιο και αν αποδράσετε σε αυτά θα τα απολαύσετε διαφορετικά. Θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια χωρίς κοσμοσυρροή, θα ανακαλύψετε τη γοητεία των χωριών, θα κολυμπήσετε σε ζεστές θάλασσες και φυσικά θα δοκιμάσετε την νόστιμη γαστρονομία του κάθε τόπου. Ενδώστε!

.