Ένα εντυπωσιακό σύνολο περίπου 200 ζωγραφικών έργων και γλυπτών, μνημειακών και όχι μόνο διαστάσεων, απεικονίζει την ξεχωριστή ταυτότητα και τη μακρόχρονη πορεία του Κωστή Γεωργίου, έργα που τον έχουν καταξιώσει και τον έχουν διεθνώς καταστήσει άμεσα αναγνωρίσιμο.
Όπως σημειώνει ο Χάρης Καμπουρίδης, τεχνοκριτικός-σημειολόγος, μέλος της Academia Europaea : «Ο Γεωργίου ως αισθητικός ερευνητής είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, μέσα στα δεδομένα της παγκόσμιας τέχνης των τελευταίων 100 ετών,αλλά και με τροχιά που προκύπτει από αυτόνομες αποφάσεις και επιτεύξεις. Δεν στηρίχθηκε δηλαδή σε δεδομένες νόρμες της εποχής για να φτάσει σε αποδεκτό μορφικό αποτέλεσμα αλλά το βρήκε ο ίδιος και προστέθηκε στα κεντρικά ρεύματα μέσα από ανεξαρτησία και τόλμη».
Η έκθεση Enigma 2 που παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης εικαστικός Κωστής Γεωργίου είναι εμπλουτισμένη με έργα από όλες τις περιόδους της μακρόχρονης πορείας του καθώς και με προσθήκη πρόσφατων έργων. Η παρουσίαση του στο Κέντρο πολιτισμού “Ελληνικός κόσμος” αποτελεί το τρίτο σκέλος των ατομικών εκθέσεων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 από το Tελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου.
Η ζωή θέλει τέχνη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όπως έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Λέο Τολστόι: «Όλες οι τέχνες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ότι ενώνουν τους ανθρώπους.» και αυτό που μπορούμε να μάθουμε από την τέχνη, και που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στην εποχή που ζούμε, είναι τρόποι επικοινωνίας και συνύπαρξης με τους άλλους, ακόμα και αν δε μιλάμε την ίδια γλώσσα ή αν δε βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.