Θυμάμαι πάντα που έλεγα ότι στην Ελλάδα πρέπει πρωτα να μάθεις να κολυμπάς και μετά να περπατάς. Με την ίδια έννοια πρώτα θα έπρεπε να μάθουμε να κινούμαστε στη θάλασσα και μετά στο δρόμο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καλύτερος τρόπο προσέγγισης της πολυνησίας της χώρας μας, με τις αναρίθμητες και πανέμορφες ακτές, αποτελεί το ταξίδι με σκάφος. 

Η Ελλάδα είναι απλά φτιαγμένη για αυτό το είδος των διακοπών, και μια ζωή να έχεις μπροστά σου δεν μπορείς να μάθεις τα πανέμορφα μυστικά της. Τολμήστε το και ανακαλύψτε την κάθε γωνιά της χώρας μας.

Οι συμβατικοί τρόποι διακοπών σε ένα ξενοδοχείο, ένα διαμέρισμα, δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν με τον ίδιο τρόπο τις μαγικές εικόνες της θάλασσας. Η εικόνα από το σκάφος που διασχίζει το ατελείωτο γαλάζιο και κατευθύνεται σε λευκές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, είναι απλά μοναδική.

Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα απόμερα ερημονήσια ή τους πλέον κοσμοπολίτικους προορισμούς. Ή μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Ένα είναι σίγουρο οι διακοπές μετά από αυτήν τη γεύση δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες, δεν μπορούν να συγκριθούν.

Η ζωή στο σκάφος είναι θέμα φιλοσοφίας. Δε μετράει μόνο ο προορισμός αλλά κυρίως το ταξίδι. Πρέπει να ξημερώσεις και να βραδιάσεις μέσα στη θάλασσα για να απολαύσεις τις ομορφιές. Μεγαλειώδης η αίσθηση που σου προσφέρει το σκάφος δίνοντάς σου αμεσότητα με το φυσικό περιβάλλον, κανοντάς σε να νιώθεις τη μεγαλύτερη ελευθερία.

Πρωτόγνωρα ακούς τους ήχους της φύσης, τον αέρα, νιώθεις το νερό που πέφτει στο φινιστρίνι πάνω από το κρεβάτι σου, το κύμα που χτυπάει απαλά, το ελαφρύ κούνημα που σε νανουρίζει. Μυρίζεις το ιώδιο, νιώθεις την υγρασία, απορροφάς τον ήλιο. Χαράματα ακούς τα καΐκια και τον απόηχο των ψαράδων. Όλες οι αισθήσεις σου ικανοποιούνται στο έπακρο.

Και μη ξεχάσεις να πάρεις καλή παρέα μαζί είτε στο ίδιο σκάφος για να μοιραστείτε και τα έξοδα, είτε σε άλλο που θα σε συνοδεύει, γιατί οι εμπειρίες αξίζουν περισσότερο όταν τις μοιράζεσαι με φίλους καρδιακούς.

Το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας των διακοπών με σκάφος είναι η εταιρεία ενοικίασης στην οποία θα απευθυνθείς. Σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τον προυπολογισμό σου, θα πρέπει να σου προτείνει το ιδανικό σκάφος με τους καλύτερους όρους της αγοράς.

Μια τέτοια εταιρεία είναι η www.ALL4YACHTCHARTER.com η πολύχρονη εμπειρία της οποίας εγγυάται τις πιο αξέχαστες διακοπές με σκάφος. Οι έμπειροι σύμβουλοι της βρίσκονται στη διάθεση σου 24 ώρες/7 ημέρες και σε κάνουν να αισθανθείς ασφαλής ότι θα σχεδιάσουν την ιδιωτική κρουαζιέρα των ονείρων σου, πραγματοποιώντας όλες τις επιθυμίες σου.

Όσοι το επιχείρησαν πιάστηκαν στα δίχτυα της ανεξάντλητης ομορφιάς που μόνο ένα ταξίδι με σκάφος μπορεί να προσφέρει. Είτε αυτό διαρκέσει κάποιες μέρες η έστω λίγες ώρες, για μια κοντινή μονήμερη κρουαζιέρα, η εμπειρία μένει πάντα αξέχαστη.