Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία. Πολλοί είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται  ότι η υιοθέτηση μικρών παρεμβάσεων έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Cleveland Clinic, το 46% των Αμερικανών κατάφεραν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την ψυχική/συναισθηματική τους υγεία κάνοντας πολλαπλά διαλείμματα 5 έως 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας για δραστηριότητες που ανακουφίζουν από το άγχος, κατάθλιψη και/ή άγχος.

Στην πραγματικότητα, επτά στους 10 Αμερικανούς (70%) πιστεύουν ότι αυτά τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο ευεργετικά για τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψυχικής τους ευεξίας από το να κάνουν ένα διάλειμμα 30 έως 60 λεπτών.

Το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί υιοθετούν αυτή την προσέγγιση είναι ένα φωτεινό γεγονός. Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο (37%) όλων των ερωτηθέντων αξιολογούν την τρέχουσα ψυχική τους υγεία ως μέση ή χαμηλή! Σημαντικά ποσοστά Αμερικανών δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν άγχος (45%), λύπη και κατάθλιψη (36%) και θυμό (34%) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τον τελευταίο μήνα.

Το σημαντικό είναι ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι πολλοί Αμερικανοί που βαθμολόγησαν την ψυχική τους υγεία ως χαμηλή δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ψυχική υγεία.

Όσοι παρουσιάζουν ισχυρή ψυχική υγεία πιστεύουν επίσης ότι ο επαρκής ύπνος (87%), η κίνηση (76%) και η συναναστροφή με άλλους (71%) είναι ευεργετικές για την ψυχική/συναισθηματική τους υγεία.

«Απλώς κάνοντας μια βόλτα 5 λεπτών γύρω από το τετράγωνο είναι ικανή  για να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να επαναφορτιστείτε για την υπόλοιπη ημέρα», επισημαίνει η Kia-Rai Prewitt, PhD, ψυχολόγος στο Κέντρο Συμπεριφοράς Ενηλίκων της Cleveland Clinic.  Ακόμα κι αν δεν είστε απόλυτα συνεπείς μην αποθαρρύνεστε! Το να ενσωματώσετε αυτήν την τεχνική στην καθημερινότητά σας είναι ένας μαραθώνιος, και όχι ένα σπριντ.

Υιοθετήστε το σιγά σιγά αξίζει! Ολιγόλεπτα διαλείμματα αρκετές φορές την ημέρα μόνο για εσας, μόνο για πράγματα που σας ευχαριστούν!