Το να είσαι ερευνητικό πνεύμα και άνθρωπος της αναζήτησης δεν είναι κάτι που μπορείς να το μάθεις και να στο επιβάλλουν.

Υπάρχουν δύο ειδών ταξιδιώτες. Αυτοί που πάνε κάπου, για να λένε ότι πήγαν και αυτοί που μπαίνουν στο πρώτο καράβι ή αεροπλάνο που φεύγει στην τύχη χωρίς να ξέρουν που πάνε και γιατί πάνε… Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτή την επιλογή, ή κυνηγάς εμπειρίες ή αρκείσαι στις υπάρχουσες… Ότι αγαπάει ο καθένας!

Ερευνητικό πνεύμα και άνθρωπος της αναζήτησης, υποφέρω στα all inclusive ξενοδοχεία και βαριέμαι οικτρά τις συμβατικές διακοπές που περιλαμβάνουν πλατσούρισμα και ξαπλώστρα. Χρειάζομαι δράση, να κυνηγάω θαλασσοπούλια και χαμαιλέοντες, να δοκιμάζω καινούργια πράγματα, ότι έχει να προσφέρει ο κάθε τόπος! 

Και πώς είναι ένα ταξίδι ρωτούν πολλοί; Έχεις κοιμηθεί ποτέ σε αυτοσχέδια σκηνή γιατί δεν βρήκες κατάλυμα, έχεις κοιμηθεί σε πύργο, σε έρημο νησί ολομόναχος, έχεις εμπιστευτεί αγνώστους να σε ξεναγήσουν στα μέρη τους, έχεις χαθεί, έχεις φιλοξενηθεί από ντόπιους, έχεις χορέψει μαζί τους, έχεις κάνει πυροφάνι, έχεις σταματήσει τη βάρκα σου μεσοπέλαγα, έχεις ανέβει σε τρένο με άγνωστο προορισμό, έχεις δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις, έχεις ακούσει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά; Εκεί βρίσκεις τον εαυτό σου και δεν ταξιδεύεις για να βλέπεις απλά καινούργια πράγματα αλλά για να βλέπεις διαφορετικά τον κόσμο…

Τώρα που το ταξίδι έγινε πιο δύσκολο από ποτέ, δοκιμάστε το όσοι το έχετε ονειρευτεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αξίζει! Θα αλλάξει την οπτική σας για όλη την υπόλοιπη ζωή σας!