Τα συμπληρώματα βιταμινών μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής. Πότε όμως θα πρέπει να παίρνει κάποιος τις βιταμίνες για να είναι αποτελεσματικές, πριν ή μετά το φαγητό; Ποιες βιταμίνες δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί και ποιες είναι καλύτερα να τις παίρνετε συνδυαστικά; Εάν θέλετε να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, τότε η λήψη τους τη σωστή ώρα της ημέρας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Βιταμίνη C Πότε πρέπει να λαμβάνεται: Η βιταμίνη C διατηρείται για λίγες ώρες στην κυκλοφορία του αίματος για αυτό είναι προτιμότερο να λαμβάνετε σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε το πρωί και πάρτε την υπόλοιπη αργότερα το απόγευμα, ή προτιμήστε συμπληρώματα βιταμινών C βραδείας αποδέσμευσης

Βιταμίνες Β Υπάρχουν 8 υδατοδιαλυτές βιταμίνες και αναφέρονται όλες μαζί σαν «σύμπλεγμα βιταμινών Β Πότε πρέπει να λαμβάνονται: Λαμβάνονται μαζί με το πρωινό για να προωθήσουν και να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα υψηλά.

Βιταμίνη Ε Το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Πότε πρέπει να λαμβάνεται: Η απορρόφησή της είναι καλύτερη παρουσία λιπαρών στη διατροφή, για παράδειγμα με γάλα και δημητριακά, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι ή αβοκάντο. Ώρα λήψης πρωί ή απόγευμα

Βιταμίνη D Η λήψη της προτίνεται με το γεύμα και έχει την καλύτερη απορρόφηση όταν υπαρχει παρουσία λιπαρών. Συνίσταται να λαμβάνεται νωρίς το απόγευμα.

Ιχθυέλαια Περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα Προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη με γεύμα, για καλύτερη απορρόφηση, το απόγευμα ή τη νύχτα

Προβιοτοτικά Οι ζωντανοί οργανισμοί που συχνά καλούνται και «φιλικά βακτήρια». Πότε πρέπει να λαμβάνονται : Προτείνεται να λαμβάνονται με άδειοστομάχι 30-60 Λεπτά πριν το γεύμα για ελαχιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων με τα εντερικά ένζυμα.

Σίδηρος Προσοχή Το ασβέστιο αναστέλλει την πρόσληψη σιδήρου, γι αυτό και δεν πρέπει να λαμβάνετε ταυτόχρονα. Πότε πρέπει να λαμβάνεται: Είναι προτιμότερο να λαμβάνεται το πρωί με άδειο στομάχι. Αποφύγετε την ταυτόχρονη λήψη του με καφέ ή τσάι καθώς η καφεΐνη και οι τανίνες επηρεάζουν την απορρόφηση του.