Ο FDA ενέκρινε την πρώτη θεραπεία οφθαλμικών σταγόνων για πρεσβυωπία ή θολή κοντινή όραση που σχετίζεται με την ηλικία, ανακοίνωσε η εταιρεία AbbVie και η θυγατρική της Allergan.

Στις κλινικές δοκιμές, το οφθαλμικό διάλυμα πιλοκαρπίνης οδήγησε σε βελτίωση της όρασης μόλις 15 λεπτά μετά την εφαρμογή και διατηρήθηκε για 6 ώρες. «Καθώς μεγαλώνουμε, οι φακοί των ματιών μας γίνονται λιγότερο εύκαμπτοι, καθιστώντας πιο δύσκολο να εστιάσουμε σε κοντινά πράγματα», είπε ο George O. Waring IV, MD, του Waring Vision Institute στο Mount Pleasant της Νότιας Καρολίνας, στην ανακοίνωση.

Η κλινική μελέτη έγινε σε δυο ομάδες, συνολικά 750 πρεσβυωπικών ασθενών ηλικίας 40 έως 55 ετών. Οι ασθενείς αυτοχορηγούσαν μία μόνο σταγόνα οφθαλμικού διαλύματος πιλοκαρπίνης ή ένα διάλυμα εικονικού φαρμάκου μία φορά την ημέρα σε κάθε μάτι για διάστημα 30 ημερών.

Οι ασθενείς που τυχαιοποιήθηκαν στο διάλυμα πιλοκαρπίνης κέρδισαν τουλάχιστον τρεις γραμμές οπτικής οξύτητας. Η ταχεία έναρξη δράσης και η διάρκεια της αποτελεσματικότητας του Vuity για τη βελτίωση της κοντινής και ενδιάμεσης όρασης χωρίς να επηρεάζεται η μακρινή όραση, με μία σταγόνα καθημερινά, ιδιαίτερα για εκείνους με ήπια έως μέτρια πρεσβυωπία, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στο άμεσο μέλλον.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο μισός ενήλικος πληθυσμός επηρεάζεται από την πάθηση!! AbbVie and its Allergan subsidiary announced.