Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal (BMJ), συνέκρινε τα ιατρικά δεδομένα 29 εκατ. ανθρώπων, που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer ή με AstraZeneca μεταξύ Δεκεμβρίου του 20 και Απριλίου 21, με αυτά σχεδόν 2 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοιό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι πιο πιθανή η θρόμβωση μετά από μόλυνση παρά με το εμβόλιο. Οι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον ιό κινδυνεύουν ένδεκα φορές περισσότερο να υποστούν εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο (1.699 επιπλέον κρούσματα σε 10 εκατ. άτομα) απ’ ό,τι αυτοί που εμβολιάζονται με Pfizer (143 επιλέον περιπτώσεις).

Ο κίνδυνος να παρουσιάσει κάποιος φλεβική θρόμβωση είναι σχεδόν 200 φορές πιο αυξημένος αν κολλήσει την Covid (12.614 επιπλέον κρούσματα στα 10 εκατομμύρια) απ’ ό,τι αν εμβολιαστεί με AstraZeneca (66 επιπλέον κρούσματα)

Ο εμβολιασμός είναι η σωστή ενέργεια/προστασία στην παρούσα φάση της πανδημίας. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι σπανιότατες.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει έρευνα που δημοσιευτηκε στις 25 Αυγούστου στο περιοδικό The New England Journal of Medicine. Οι παρενέργειες του εμβολιου BNT162b2 mRNA Covid-19 της Pfizer–BioNTech με αριθμους απο το Ισραήλ.Τα αποτελεσματα ειναι απο 885000 εμβολιασμενους και ίσο αριθμό μη εμβολιασμένων.

Η αγγλική υπηρεσία υγείας (PHE) εκτιμά πως τα εμβόλια έχουν επιτρέψει να αποφευχθούν περισσότεροι από 100.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 132.000 ανθρώπους.

Ενημερωθείτε έγκυρα και εμβολιαστείτε ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς! http://www.healthyvoice.gr/