Ραντεβού για εμβολιασμό αυθημερόν θα μπορούν να κλείνουν από αύριο οι πολίτες, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμβόλια.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σε 20.000 εφήβους ανέρχονται τα εμβολιαστικά ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι όσο μικρότερη είναι η ηλικιακή ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή. «Το τελευταίο διάστημα πρώτη σε ραντεβού είναι η ομάδα 18-24», πρόσθεσε.

Κατ’ οίκον εμβολιασμός

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Την αίτηση θα την κάνουν οι γιατροί των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολία, είτε ιδιώτες είτε του δημόσιου τομέα.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ενώ για το κλείσιμο των ραντεβού απαιτούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που είναι τα εξής: Άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό και περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ή νοητικής νόσου.

Οι αριθμοί του εμβολιασμού

Ανακοίνωσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here