Την Πέμπτη 15/7 ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15- 17. Τα παιδιά θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

H συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από τις 15 Ιουλίου θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer.

Τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να γίνουν 95.000 εμβολιασμοί, σημειώνοντας ότι το 41% στο γενικό πληθυσμό και το 48% στους ενήλικους.

«Τα επόμενα επιδημικά κύματα θα εξαρτώνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδουν τα άτομα νεαρής ηλικίας στους ανεμβολίαστους», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Τόνισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, σημειώνοντας ότι «το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών είναι η διασπορά του ιού σε περιβάλλον που βρίσκονται άτομα ευπαθή ή ανεμβολίαστα».

Αναφερόμενη στην Μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι «ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι εμβολιασμένοι με μία δόση», καθώς η μία δόση παρέχει προστασία της τάξης του 33% έως 50%. Και κάλεσε τους πάντες να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

Αναφορικά για τις αιτίες που κάποιοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται, τόνισε ότι «πολλοί λένε ότι δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο», σημειώνοντας ότι προσώρας δεν υπάρχει φάρμακο. «Μακάρι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει το φάρμακο, αλλά τώρα ο ιός είναι παρών», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός συστήνεται και για τις εγκύους και τις θηλάζουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.233.521 εμβολιασμοί. Ειδικότερα με τουλάχιστον μια δόση είχαν εμβολιαστεί 5.246.110 πολίτες, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 4.258.610 πολίτες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here