Το 4ο κύμα είναι εδώ και η εμφανισή του εντυπωσιακή. Τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν σε μια μόνο εβδομάδα!

Η πλειοψηφία δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί και δεν είναι ολοι οι εμβολιασμένοι απολυτα προστατευμενοι! Ο δε ρυθμός εμβολιασμού έχει μειωθεί… Πολυ μεγάλη σημασία έχει όμως ο ρυθμός των εμβολιασμών, γιατί η διασπορά θα είναι κυρίως στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων.

Για τους μη εμβολιασμένους απεύχομαι την καταστροφή, αλλά και οι εμβολιασμένοι ας προσέξουν…

Η Δ μεταλλαξη ειναι και πολυ πιο ευκολα μεταδοτική (1 μολύνει 8) και πολυ πιο παθογόνα! Προκαλεί χειρότερη ασθένεια στους ανεμβολίαστους που είναι ακόμη η πλειοψηφια στην Ελλαδα.

Στην ινδική μετάλλαξη σημαντικά περισσότερος ιός βρίσκεται στο αναπνευστικό ενός μολυσμένου, (ασυμπτωματικού ή μη) και μεταδίδεται περισσότερο αλλά και για μεγαλύτερο διάστημα.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 88% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη της ήπιας λοίμωξης και κατά 96% αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη της σοβαρής νόσου.

Επομένως, είναι αναμενόμενο πως ένα ποσοστό των εμβολιασμένων (κοντά στο 12%) θα κολλήσει τη νόσο, αν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Όμως, είναι επίσης αναμενόμενο πως το 100% των ανεμβολίαστων θα κολλήσουν αν έρθουν σε επαφή με τον ιό…

Για κάποιες περιοχές ίσως να είναι ήδη αργά! Δείτε τον χάρτη https://covid19-greece.tk

Εφόσον είμαστε κάτω από 50% στους εμβολιασμένους και η καινούργια μετάλλαξη είναι 50% μεταδοτικότερη, είναι σαν να είμαστε στην αρχή!

Χαμένοι θα βγούμε όλοι αν χάσουμε στον αγώνα εναντίον του ιού.

Εμβολιαστείτε, Προστατευτείτε!!!