Οι τοξίνες μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό μας. Τις ουσίες αυτές τις παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή εισβάλουν στο σώμα από το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, την κακή διατροφή, το νερό που πίνουμε και αρκετές φορές απορροφούνται από το δέρμα. Η φύση μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας για αποτοξίνωση.

Ταραξάκο ή πικραλίδα ή αγριοράδικο. Ίσως το πιο δυνατό φυσικό διουρητικό, το ταραξάκο  βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνση τοξινών, ενώ συμβάλλει στον καθαρισμό των νεφρών, του συκωτιού και της χολής. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση καλίου (περίπου 5%), εξισορροπώντας έτσι τους ηλεκτρολύτες που ενδεχομένως να χάνονται με την ούρηση.

Γαϊδουράγκαθο. Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται ο βασιλιάς για αποτοξίνωση συκωτιού! Η σιλυμαρίνη, η πιο δραστική του ουσία, προκαλεί μεταβολές στη μεμβράνη των ηπατικών κυττάρων, εμποδίζοντας έτσι τις τοξίνες να εισχωρήσουν σε αυτά. Συμβάλλει ακόμη στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων στο ήπαρ και βοηθά στις παθήσεις της χολής.

Αγκινάρα. Χάρη στα  φλαβονοειδή που περιέχει, η αγκινάρα βοηθάει πολύ στην αποτοξίνωση του συκωτιού, στην καλύτερη ροή της χολής με αποτέλεσμα την ενίσχυση του μεταβολισμό των λιπών, στη βελτιωμένη πέψη καθώς και στον καθαρισμό του αίματος. 

Τσουκνίδα. Οι διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδα την καθιστούν ιδανική για αποτοξίνωση, καθώς και για μείωση των κατακρατήσεων και του πρηξίματος. Η τσουκνίδα συμβάλλει στην  αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, βοηθώντας έτσι και στον καθαρισμό του αίματος.

Δοκιμάστε τα και δείτε τον εαυτό σας να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

healthy voice.gr  Mind your mind and body, mind your life.