Έχουμε κάποια ένδειξη για το πόσοι εμβολιασμένοι, μολύνονται απο COVID 19;

Ναι έχουμε! Από 75000000 εμβολιασμένους στην Αμερική μολύνθηκαν 5800 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν 396 και απεβίωσαν 74. Σήμερα στην Ελλάδα χάνουμε καθημερινα τόσους ανθρώπους! Διαβάστε εδώ

Για πόσο διάστημα είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο;

Tελευταία μελέτη δείχνει αποτελεσματικότητα 90-95% για τα mRNA εμβόλια και μετά από 6 μήνες από τη δεύτερη δόση. Διαβάστε εδώ.

Τι ποσοστό των Βρετανών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κυβέρνησης για εμβολιασμό;

Tο ποσοστό φτάνει το 95% στους λευκούς και μαζι με αυτούς που έχουν νοσήσει πλησιάζουν την ανοσία της αγέλης, και ξαναπαιρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους! Οι Βρετανοί φαίνεται να ακολουθούν την γνώμη των ειδικών.

Τι στοιχεία έχουμε από το Ισραήλ που προπορεύεται στους εμβολιασμούς;

Γνωρίζουμε πλέον πως οι εμβολιασμοί αποδίδουν. Με το εμβόλιο ως κύριο μέτρο πρόληψης επιτρέπεται το σταδιακό άνοιγμα και η επαναφορά στην κανονικότητα.

Δείτε το σχεδιαγραμμα % μείωσης των κρουσμάτων ανά ηλικιακή ομάδα. Η μείωση είναι εντυπωσιακή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Και στους νέους (0-19 ετών) που δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι ενήλικες. Προσεγγίζουν πλέον τα επιθυμητά επίπεδα ανόσιας στην κοινότητα.

 

Πότε έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα το πολύ σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης μετά από εμβόλιο με αδενοιό;

Ο ΕΜΑ και η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι οι σπανιότατες περιπτώσεις θρομβώσεων με το εμβόλιο της ΑΖ συνέβησαν μετά την πρώτη δόση. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι μόνο μια περίπτωση συνέβη μετά τη δεύτερη δόση αλλά υπήρχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Εμβολιαστείτε! Μόνο έτσι θα τελειώσει η πανδημία! Τα στοιχεία τα δίνουν οι χώρες που προπορεύονται στον εμβολιασμό.