Τα παιδιά ειναι σαφώς πολυ λιγότερο ευάλωτα στον ιό, σε σχέση με τους μεγαλύτερους. Στην πλειοψηφία τους θα νοσήσουν ελαφριά, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι απόλυτο. Πόσες νοσηλείες παιδιών είχαμε φέτος από Covid 19;

Στοιχεία από την Αμερική δείχνουν ότι περισσότερα απο 13.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με COVID και περιπου 300 θάνατοι παιδιών (ηλικίας 0-17 ετών) έβαλαν τον κορωνοιό στη λίστα των 10 πιο συχνών αιτιών θανάτων στην ηλικια αυτή στις ΗΠΑ.  Στη Βραζιλία ο αριθμός των μωρών που έχασαν τη ζωή τους ξεπενάει τα 1300 και συγκλονίζει!

Περίπου 600.000 παιδιά εμβολιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα στην Αμερική μετά τη δημοσίευση των δεδομένων της 3 φάσης της κλινικής μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά (12-15 ετών). Τα αποτελέσματα σε 2200 παιδιά, έδειξαν οτι στις ηλικίες αυτές δημιουργουνται ακόμη υψηλότεροι τίτλοι αντισωμάτων, ενώ η προστασία ήταν απόλυτη: 100%..https://www.pfizer.com/…/pfizer-biontech-announce…Παρενέργειες πέραν των γνωστών συμπτωμάτων της επόμενης ημέρας δεν υπήρχαν.