Ανοίγει το λιανεμπόριο από την προσεχή Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς με πολύ αυστηρούς κανόνες. Επιπρόσθετα, σημείωσε οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται πιλοτικά μόνο για το Σαββατοκύριακο.

Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες, επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα αποσυμπίεσης, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών είναι η ατομική ευθύνη:

  • Από 5 Απριλίου, την προσεχή Δευτέρα δηλαδή, λειτουργεί το λιανεμπόριο με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ, δηλαδή μία φορά. Επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop. Ισχύει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά.
  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση – SMS 6- με αυτοκίνητο έως 3 άτομα, μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε άρση του εν λόγω μέτρου, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων. Αντίστοιχα τότε θα αξιολογηθούν και τα δεδομένα για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

«Η ανακατανομή θα δώσει ανάσες και θα περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση η ατομική ευθύνη» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς η Επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα για καλύτερο αποτέλεσμα «και υγειονομικό και κοινωνικό και οικονομικό».

Κικίλιας  : Να προσέξουμε τις επόμενες βδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό μετατρέπεται το Θριάσιο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Στόχος είναι μέχρι τις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ , ενώ σταδιακά θα μπορεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας να αναπτύξει 180 κλίνες covid.
Τα non covid περιστατικά του Θριασίου θα διακομιστούν σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ μαζί με το Ασκληπιειό θα υποστηρίζει τις γενικές εφημερίες.
Παράλληλα με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών δημιουργούνται 51 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ για covid στην Αττική.

Από αυτές τις 51 κλίνες ΜΕΘ οι 16 δημιουργούνται στον «Ευαγγελισμός», οι 5 στο «Γεννηματάς», οι 7 στο «Ιπποκράτειο», οι 10 στο «Κωνσταντοπούλιο», οι 4 στο «Αττικό».
Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι διανύουμε μία υγειονομική κρίση ένα χρόνο τώρα, αλλά υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με τρόπο άρτια υγειονομικά για να ξεπεράσουμε τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες.
«Να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το διάστημα προσοχή!
Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή!
Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά».

Δείτε τις ανακοινώσεις

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here