Η πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα προσέφερε 2.000 βάφλες και 10 κιλά σοκολατάκια στο προσωπικό του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ως ένδειξη εκτίμησης για τη σκληρή δουλειά τους. Πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση η πρεσβευτής του Βελγίου στην Ελλάδα Φρανζουάζ Γκουστίν και σημειώνει πως είναι σημαντικό να εκφράσουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη πίεση για περισσότερο από ένα χρόνο.

Επίσης, επισημαίνει πως σήμερα, παραμονή του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μάχονται να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων, ήταν η κατάλληλη περίσταση γι’ αυτή τη συμβολική χειρονομία.

Παράλληλα, η πρέσβης του Βελγίου τονίζει πως ήταν σήμερα ευκαιρία να γιορτάσουμε την 140η επέτειο για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για την οικοδόμηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού που, χάρη στην αφοσίωση του προσωπικού του, έχει μετατραπεί σε πραγματικό κέντρο αναφοράς υγειονομικής περίθαλψης.

«Σε αυτήν την πανδημία της COVID-19 χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια και την εμπειρία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι αγωνίζονται για όλους μας. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου, η πρεσβεία του Βελγίου αποφάσισε να υποστηρίξει το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βελγική πρεσβεία στην Ελλάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here