ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! Τα έξυπνα μυαλά είναι τα προετοιμασμένα μυαλά Νο2

Και ναι ας υποθέσουμε ότι οι Έλληνες εμβολιάζονται-έχουν γίνει ήδη 1.000.000 εμβολιασμοί-και προχωράμε καλά μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, σε πολλές άλλες χώρες που θα μας επισκεφτούν το καλοκαίρι η εμβολιαστική κάλυψη είναι πιθανό να μην είναι η ίδια.

Και ενδέχεται, σε ένα κακό, αλλά καθόλου απίθανο σενάριο, να βγει μια μετάλλαξη που θα ακυρώνει τα τρέχοντα εμβόλια. Η μετάλλαξη 12345χ μέσω των ταξιδιών, δεν θα αργήσει να έρθει και στο νησί μας, στον τόπο μας, στη χώρα μας. Ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Μπορούμε να το προλάβουμε άραγε αυτό;  Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά τι είδους παραλλαγές του ιού κυκλοφορούν, τι είδους μεταλλάξεις εισέρχονται και τι γνωρίζουμε γι’ αυτές. Kαλό είναι να να είμαστε προετοιμασμένοι να αποφύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εξουδετερώσουμε τον ιό.

Ήδη ατην Αττική εντοπίστηκαν δύο νέες μεταλλάξεις και ξεκίνησαν ιχνηλατήσεις. Τα δυο αυτά κρούσματα περιέχουν την ίδια μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. Θέλει εκπαίδευση, υποδομές και ναι κοστίζει. Η πρόληψη όμως και η προετοιμασία είναι  απαραίτητες. Ας παρουμε παραδείγματα από τη Δανία, τη Βρετανία και τώρα από Ελβετία.

Η Ελβετία παρουσίασε ένα σχέδιο ύψους 1 δισεκατομμυρίου CHF για να προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού για ολόκληρο τον πληθυσμό της, ως μέρος μέτρων για να διευκόλυνθεί η έξοδος της χώρας από τους περιορισμούς του Covid-19.

Σύμφωνα με τις προτάσεις σε κάθε άτομο θα δοθούν πέντε κιτ αυτοελέγχου ανά μήνα. Όλες οι δοκιμές που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν. Οι εταιρείες και τα σχολεία θα πρέπει να πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες δοκιμές χρησιμοποιώντας δείγματα σιέλου για να βελτιωθεί η πρόληψη και να εντοπισθούν τα κρούσματα νωρίς. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που ελέγχονται συχνά θα μπορούν να εξαιρεθούν από τις απαιτήσεις καραντίνας. Θα μπορούσαν να καλυφθούν έτσι επίσης και οι διασυνοριακοί μετακινούμενοι.

Mήπως να τα εξετάσουμε και εμείς; Ας είμαστε προετοιμασμένοι!

Για να διακόψουμε τις αλυσίδες λοίμωξης, πρέπει να είναι δυνατό να εντοπίσουμε γρήγορα ποιος μεταφέρει τον ιό. Ο έλεγχος είναι επομένως κεντρικό συστατικό του ελέγχου της πανδημίας.

Για περισσότερα πατήστε εδώ