Πάνω από 725.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Ελλάδα, ενώ σήμερα Δευτέρα έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον 30.000 εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Συγκεκριμένα, η χώρα μας είναι 4η στην Ε.Ε. σε ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών.

Μέχρι στιγμής, έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού για εμβολιασμό: τα 600.000 για την πρώτη δόαση και τα 720.000 για τη δεύτερη δόση.

Για τον Μάρτιο, έχουν ήδη κλιστεί 720.000 ραντεβού για εμβολιασμό: 170.000 από τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 450.000 για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Mειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού στις μεγάλες ηλικίες

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ήδη έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού στις μεγάλες ηλικίες. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των ηλικιωμένων που έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει με κοροναϊό και κυρίως αφορά στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο δόσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα παρέλαβε 24.000 δόσεις εμβολίου από τη Moderna και 94.000 από την AstraZeneca.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων των Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού το Πάσχα.

Αυτή την εβδομάδα, γίνεται αναπλήρωση των ραντεβού που χάθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει ο κύκλος για τον εμβολιασμό των ανθρώπων 60-64 ετών.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται υγειονομικοί και άτομα άνω των 70 ετών με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, ενώ έχουν ξεκινήσει και εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για ηλικιακές ομάδες 60-64 έτη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here