Δώδεκα είναι οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε πολύ αυξημένο συναγερμό, λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη των δήμων Καλύμνου και Κορδελιού-Ευόσμου στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο», με το σκληρό lockdown να ξεκινά από αύριο Σάββατο το πρωί και μέχρι την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (εκτός από τη Σκύρο), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, ένα βήμα δηλαδή πριν από το «βαθύ κόκκινο» του σκληρού lockdown, εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Τέλος, από το «κόκκινο» βγαίνουν ο δήμος Θήρας, ο δήμος Αγίου Νικολάου, η Ζάκυνθος, ο δήμος Σπάρτης και ο δήμος Εορδαίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here