Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19 για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού,Νάντιμ Ζαχάουι.

“Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή BBC Breakfast.

“Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα rapid τεστ νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Νάντιμ Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά του COVID-19 στα 32 εκατ. ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας έως το τέλος Απριλίου. “Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις”, υπογράμμισε.

Το βρετανικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι “χώρες όπως η Εσθονία, η Γεωργία και η Ρουμανία έχουν ήδη χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για επισκέπτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν καθιερώσει έναν ‘ταξιδιωτικό διάδρομο’ χωρίς περιορισμούς και έχουν αυξήσει την προοπτική παρόμοιων ρυθμίσεων σε άλλα έθνη όπου ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here