Η ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!
Ξεκινά η χορήγηση της. Εχθές το βράδυ δόθηκε το φώς, ώστε αυτό το φτηνό καρδιολογικό φάρμακο να χορηγείται από το στόμα στην αρχή της θεραπείας.
Η Καναδική μελέτη σε συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Σ.Τσιόδρας και επικεφαλείς τους καθηγητές Δευτεραίο και Στεφανάδη, έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 μειώνει κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.
Πολύ σημαντικά νέα, μετά μάλιστα από την αναφορά για καθυστέρηση παραλλαβής των εμβολίων. Θα χορηγείται σε όλους τους ασθενείς άνω των 60 ετών που έχουν θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης για ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από τουλάχιστον 48 ώρες.
Η αντιφλεγμονώδης δράση της κολχικίνης, είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς πρόκειται για ένα ασφαλές φθηνό και αποτελεσματικό φάρμακο που οι καρδιολόγοι χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και στην περικαρδίτιδα. Για περισσότερα ανοίξτε τον σύνδεσμο.