Η εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink του Ελον Μοσκ, αποκαλύπτει ότι πίθηκος κατάφερε να ελέγξει κομπιούτερ με τη σκέψη του.

Ο στόχος της εταιρείας είναι η εμφύτευση αισθητήρων στο κινητικό και αισθητικό φλοιό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα εμφυτεύματα αυτά διαθέτουν ηλεκτρικές ίνες πάχους 1/20 μιας τρίχας. Εκτεινόμενα στον εγκέφαλο μπορούν να καταγράφουν τα ηλεκτρικά του σήματα.

Επιπλέον μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με δέκτη που έχει τοποθετηθεί πίσω από το αυτί επιτρέποντας την επικοινωνία ανθρώπου μηχανής.

Η ανθρώπινη κλινική δοκιμή, παρόμοια με τη δοκιμή που έγινε σε πιθήκους θα γίνει μέσα στο 2021!

Η τεχνολογία και η πληροφορία τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όποιος μπορεί και αντιλαμβάνεται ακολουθεί. Κάποιοι από τους υπόλοιπους θα γίνουν ή έχουν ήδη γίνει συνομωσιολόγοι…
O κόσμος έχει ήδη χωριστεί σε ανθρώπους που ακολουθούν την εξέλιξη και σε εκείνους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτός θα είναι ο κόσμος μας και αυτές οι αλλαγές, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και οι ίδιοι επιστήμονες να μην μπορούν να τιθασεύσουν σε ένα σημείο 0, θα μας ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής και ως κοινωνικές ταραχές σαν αυτές που ζήσαμε εχθές στο Αμερικανικό κοινοβούλιο…