Έχω εμβολιαστεί να συνεχίσω να φοράω μάσκα; Γιατί και για πόσο καιρό;
Δεν έχει διευκρινιστεί αλλά τα εμβολιασμένα άτομα είναι πολύ πιθανό να μολύνουν άλλους. Μόνο το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει συμπεριλάβει προς εξέταση αυτόν τον παράγοντα στις κλινικές δοκιμές!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της «Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής Ιατρικής και Ιατρικής Εκτάκτου Ανάγκης»οι ιοί δεν θα μπορούν πλέον να βλάψουν το εμβολιασμένο άτομο, αλλά είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιάζονται και να μεταδίδονται.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τελεσίδικα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να ισχύουν όλα τα γνωστά μέτρα για τους επόμενους μήνες: τηρείτε τις αποστάσεις σας, φοράτε μάσκα, έστω κι αν θα έχετε εμβολιαστεί. Η δε πολιτεία δεν πρέπει να κάνει καμία έκτπωση στην παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων, μέχρι το τέλος της Άνοιξης.

Στόχος τέλος καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 60% των πολιτών, που με το επιπλέον  10% αυτών που θα έχουν εκτεθεί στον ιό  και θα έχουν φυσική ανοσία, να πετύχουμε την πολυπόθητη ανοσία του 70% στην κοινότητα.

Ο εμβολιασμός περίπου 6 εκατομμυρίων Ελλήνων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο εάν επιτευχθεί ο στόχος, το φθινόπωρο θα μπορούμε πια να χαλαρώσουμε.