Μπορείς άραγε να εξοικειωθείς με ειδήσεις που δείχνουν χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και 50-70 νεκρούς καθημερινά στη χώρα μας; με αριθμό διασωληνωμένων, όπου πλέον όλα τα χειρουργεία στη Βόρεια Ελλάδα μετατρέπονται σε ΜΕΘ;

Οι ειδήσεις από όλον τον κόσμο τρομάζουν. Και λίγο πριν εμφανιστούν τα εμβόλια, μήπως είμαστε κοντά σε γκρεμό; Eίδηση από την Ελβετία πραγματικά σοκάρει!

Στη χώρα που θεωρείται ότι έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα Υγείας στην Ευρώπη, η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI), ανακοίνωσε εχθές 17-11-2020 ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν γεμίσει, και δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα.

Για το λόγο αυτό ζητάει από τους πολίτες της χώρας να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης ή να παραμείνουν στο σπίτι τους. 

Όλοι οι πολίτες, ειδικά εκείνοι που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορωνοϊό καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους,  για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που θα παρατείνουν τη ζωή τους σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας.

Η δήλωση, όπως αναφέρουν, υποστηρίζει τους συγγενείς καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας.

Ας προσέξουμε, ας πιστέψουμε τους  ειδικούς. Προστατευτείτε!

 Όλη η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI)