Ποιον δεν θα φόβιζε η απώλεια της μνήμης και άλλων σημαντικών νοητικών λειτουργιών;

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια σταδιακά επιδεινούμενη ασθένεια, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ατόμου και πιο συγκεκριμένα, καταστρέφει τη μνήμη και άλλες σημαντικές νοητικές λειτουργίες. Θεωρείται δε η επιδημία του 21ου αιώνα στις αναπτυσσόμενες περιοχές.

Καινοτόμος μέθοδος με χρήση υπερήχου, βοηθάει σημαντικά στην θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και άλλων ανίατων ασθενειών. Η μέθοδος οδήγησε στο άνοιγμα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού σε ασθενή, με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την είσοδο στον εγκέφαλο των φαρμάκων, τα οποία ήδη υπάρχουν και μπορούν να θεραπεύσουν το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον εξηγεί η Ελληνίδα διευθύντρια του Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, κ Κονοφάγου.

Η μέθοδος ξυπνά τα ανοσοποιητικά κύτταρα και στη συνέχεια εξουδετερώνει τις τοξικές πρωτεΐνες του αμυλοειδούς και της πρωτεΐνης Tαυ. Έτσι, αποκαθίσταται η λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου που δε δούλευαν σωστά και έσβηναν ο ένας μετά τον άλλο σε μια κατάσταση ντόμινο.

Αντίστοιχα και σε ότι αφορά στο Πάρκινσον οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το φάρμακο μπορεί να διεισδύσει πλέον, τουλάχιστον 2 με 7 φορές περισσότερο, στην περιοχή του εγκεφάλου και να έχει ανάλογη αποτελεσματικότητα με αναπλήρωση της μορφολογίας και λειτουργικότητας των νευρώνων που παράγουν ντοπαμίνη, τη βασική ουσία που ελαττώνεται στον εγκέφαλο των ασθενών με Πάρκινσον.

Πολύ ευχάριστα νέα σε μια δύσκολη εποχή. Δείτε το συγκινητικό βίντεο πραγματικά αξίζει https://www.youtube.com/watch?v=01B59q0UEJ4