Η «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» υιοθετήθηκε για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που μας έφεραν στη ζωή, μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και μας αγάπησαν.

Ας προστατεύσουμε και ας υποστηρίξουμε συναισθηματικά και ψυχολογικά τους ηλικιωμένους, που δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

“Οι ηλικιωμένοι σβήνουν όπως τα κεριά” Η φράση αυτή, του γάλλου διευθυντή γηροκομείου, στοιχειώνει.

Μήπως κάνουμε φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια συμπολίτες μας; όπως σχολίασε ένας συνάδελφός του Σωτήρη Τσιόδρα από το εξωτερικό…

Ποσο αδυσώπητος έγινε ο κόσμος, πόσο φτήνυνε η ζωή. Η αντίληψη της αναλωσιμότητας του μη παραγωγικού ανθρώπου είναι τρομαχτικό και πολύ θλιβερό πράγμα!

Ο ίδιος ο καθηγητής, ανέλαβε να του απαντήσει δημοσίως, αφήνοντας τα συναισθήματά του να εκδηλωθούν: «Το θαύμα της Ιατρικής του 2020 είναι η παράταση της επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, γιαγιάδες και παππούδες μας. Η απάντηση είναι ότι τιμάμε, σεβόμαστε και προστατεύουμε όλους, αλλά κατεξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Μέσα στον κυνισμό που μεταξύ άλλων, οι μεγάλες κρίσεις εκτοξεύουν στα ύψη, τα λόγια του ήταν ένα μικρό αλλά στέρεο ανάχωμα.

Ας τους προστατέψουμε, και ας τους γιορταζουμε για πολλα χρόνια!