Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών τελικής φάσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι δοκιμές της τρίτης φάσης είχαν διακοπεί την περασμένη Κυριακή για να ερευνηθεί κατά πόσο ασθένεια που εκδήλωσε Βρετανός εθελοντής, συγκεκριμένα η εγκάρσια μυελίτιδα, αποτελούσε παρενέργεια του εμβολίου.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε την επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου με την ονομασία CHAdOx1 nCoV-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πανεπιστήμιο σημειώνει ότι 18.000 άτομα ανά τον κόσμο έχουν λάβει εθελοντικά το εμβόλιο ως μέρος των δοκιμών και ότι σε τόσο μεγάλης κλίμακας έρευνες είναι αναμενόμενο κάποιοι συμμετέχοντες να ασθενήσουν, κάτι που καθιστά συνήθη την αναστολή των δοκιμών για να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του εμβολίου.

«Η ανεξάρτητη διαδικασία έρευνας ολοκληρώθηκε και κατόπιν συστάσεων τόσο από την ανεξάρτητη επιτροπή εξέτασης της ασφάλειας (του εμβολίου) όσο και τη βρετανική ρυθμιστική αρχή, την MHRA, οι δοκιμές θα επαναρχίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here