Για όλα τα τελευταία δεδομένα γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα, την ώρα που η Αττική βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως υπάρχει τάση υποχώρησης των κρουσμάτων κάτω από τα 200, ενώ παρατήρησε πως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι.

«Είναι προφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων. Στα θετικά στοιχεία είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα κρούσματα κορωνοϊού χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να παρουσιάσουν επιδείνωση. Αυτή λοιπόν η αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ, αντικατοπτρίζει την ένταση της μετάδοσης του ιού πριν από 7 με 10 ημέρες.

Ο κ. Μαγιορκίνης για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα για την χρήση μάσκας.

Ακόμα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η ιατρική δεν είναι δόγμα, δεν έχει στεγανά και τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί η χρησιμότητα της μάσκας. Μίλησε για σχετικά μικρή θυσία «που πρέπει να κάνουμε όλοι για να προστατευτεί η υγεία και οι αγαπημένοι μας».

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφορικά με τις σκηνές συγχρωτισμού στις πλατείες, υποστήριξε πως «ο συγχρωτισμός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις- μείωση του κόσμου που συγχρωτίζεται, σε ανοιχτούς χώρους δεν έχουμε επαφή των ατόμων με άτομα που εργάζονται, επιδημικά είναι λίγο καλύτερα».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here