Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο να επεκταθεί τις επόμενες ημέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ανάλογα με την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα, αναφορικά με τον κορονοϊό.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε τους στοχευμένες ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, την αυστηροποίηση των μέτρων στα χερσαία σύνορα και την αλλαγή που ισχύει από αύριο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από Ρουμανία και Βουλγαρία.

«Είμαστε μια ασφαλής χώρα για κατοίκους κι επισκέπτες και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των εισόδων ελέγχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό, ωστόσο «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός και αποτυπώνεται στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

Η αύξηση των κρουσμάτων υπενθυμίζει πως ο ιός είναι εδώ, συνέχισε ο κ. Πέτσας και είπε πως πιθανώς, μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, αυτό να επεκταθεί και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

Με την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο τόσο με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αλλά και με τη τουρκική Navtex ανοικτά του Καστελόριζου, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, πρόκληση είναι όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με την Αγιά Σοφία, ενώ υπογράμμισε ότι η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, με ψυχραιμία και σύνεση ανέφερε ο κ. Πέτσας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here