Αναρωτηθήκατε ποτέ τι διαβάζουν άλλοι; Ένας περίεργος νους και η επιθυμία για γνώση είναι δύο από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά που μας κάνουν τους ανθρώπους που είμαστε.

Λέγεται συχνά ότι ένα άτομο δεν μπορεί ποτέ να έχει πάρα πολλά βιβλία στη διάθεσή του. Πέρα από την καθημερινή ζωή, είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τον εαυτό μας μεσω ένός καλού βιβλίου, να αφιερώνουμε χρόνο για να ξεφεύγουμε μέσα από τις σελίδες του, είτε είναι σε ψηφιακή μορφή είτε σε απλές παραδοσιακές σελίδες, είτε είναι λογοτεχνικό, είτε είναι είναι επιστημονικό.

Η εύρεση του βιβλίου – αυτού που θα είναι ενδιαφέρον, ενημερωτικό και αρκετά ελκυστικό για να προκαλέσει φωτιά για ένα θέμα – είναι επίσης μια πραγματική απόλαυση.

Μια μικρή συναρπαστική και ιδιαίτερη λίστα από 5 κορυφαία βιβλία, που έχουν διαβάσει πολλοί επιστήμονες και μη.  Η πρόταση αυτή καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία επιστημονικών καυτών θεμάτων. Απολαύστε τα

1 Virusphere by Frank Ryan

Τι είναι οι ιοί; Βασίζονται σε γονίδια, όπως όλες οι άλλες μορφές ζωής; Ακολουθούν τα ίδια μοτίβα εξέλιξης με τα φυτά και τα ζώα; Ο Φρανκ Ράιαν απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα σε μια σαρωτική περιοδεία ασθενειών που προκαλούνται από ιούς

2. Ηydrogen Storage by Thomas Zell and Robert Langer

Το υδρογόνο πιστεύεται ότι είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος, επιτρέποντας μηδενικές εκπομπές και αποτελεσματική παραγωγή ισχύος. Αυτή η περιεκτική έκδοση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων χημικών πτυχών της αποθήκευσης υδρογόνου. Οι συγγραφείς ασχολούνται επίσης με παγκόσμια ζητήματα αλλαγής του κλίματος, προβλήματα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα και αποθήκευση υδρογόνου με βάση το CO2.

3. Consciousness and Robot Sentience by Pentti O Haikonen

Συνειδητότητα και ρομπότ από τον Pentti O Haikonen Η προοπτική του AI έχει προστεθεί σε αυτήν την έκδοση. Αποδεικνύεται ότι η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη έχει ένα κρυφό πρόβλημα, το οποίο το εμποδίζει να γίνει ένας πραγματικός έξυπνος πράκτορας. Μια αυτονόητη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνεται σε αυτό το βιβλίο.

4. The Green Marble by David Turner Tο Πράσινο Μάρμαρο από τον David Turner Το Πράσινο Μάρμαρο εξετάζει το παρελθόν της Γης, τις σύγχρονες ανθρώπινες διαταραχές και τις προοπτικές για παγκόσμια περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Ο Turner δίνει έμφαση στη λειτουργία της βιόσφαιρας – το σύνολο της ζωής στη Γη – συμπεριλαμβανομένης της επιρροής του στη γεωλογική ιστορία, της ευαισθησίας του στις ανθρώπινες επιπτώσεις και του πιθανού ρόλου του στη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής

5. Beyond Artificial Intelligence by Alain Cardon

Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη μοντελοποίηση του ανθρώπινου ψυχικού συστήματος που επιτρέπει τη δημιουργία σκέψεων σε μια αυστηρά οργανωτική προσέγγιση που συνδυάζει μια ανερχόμενη και πτώση προσέγγιση. Το μοντέλο παρουσιάζει την αρχιτεκτονική του ψυχικού συστήματος που μπορεί να δημιουργήσει αισθήσεις και σκέψεις, δείχνοντας πώς μπορεί κανείς να νιώσει σκέψεις.