Ημέρα γενεθλίων σήμερα. Ξύπνησα, χαμογέλασα στον εαυτό μου αγουροξυπνημένη στον καθρέφτη μου έστειλα ένα φιλί και μου είπα «Χρόνια πολλά αγαπημένη»! «Μια χαρά τα έχεις καταφέρει» Και δεν έλεγα ψέματα. Τόσα πράματα έχω κάνει, τόσο έντονα έχω νιώσει και τόσα πολλά έχω ζήσει. Υπέροχη η στιγμή που συναντιέσαι με την ψυχή σου. Ίσως ότι καλύτερο μας συμβαίνει.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά είναι σημαντικό να είμαστε φίλοι με τον εαυτό μας. Να τον αγαπάμε ακόμα κι όταν …διαφωνούμε μαζί του, να τον κατανοούμε ακόμα κι αν κάποιες φορές φέρετε περίεργα. Γιατί μόλις νιώσει ότι δεν τον αμφισβητούμε, εμείς οι ίδιοι, ότι τον αποδεχόμαστε και τον στηρίζουμε ανθίζει σε όλο του το μεγαλείο. Γιατί μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής είναι ότι όταν νιώθουμε καλά εμείς με τον εαυτό μας, βελτιώνονται δια μαγείας όλα γύρω μας.

Με αγαπάω χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα, απλά θα είναι καλύτερα να μου το δείχνω και συχνότερα. Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε ανάγκη πολλά για να είμαστε χαρούμένοι. Και κάπως έτσι σταματάμε να αποζητάμε διαρκώς καινούργια πράγματα από το αύριο και να εκτιμάμε όλα όσα βρίσκονται σήμερα μπροστά μας. Υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από την ευγνωμοσύνη;

Είμαι ευγνώμων σήμερα που είμαι υγιής. Είμαι ευγνώμων που έχω δίπλα μου ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Είμαι ευγνώμων που αναπνέω, που βλέπω, που νιώθω, που ακούω, που μυρίζω, για να απολαμβάνω αυτά που μου δίνει η ζωή.

Είμαι ευγνώμων γιατί έζησα ορισμένες μοναδικές στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου. Είμαι ευγνώμων γιατί αφιέρωσα χρόνο σε πράγματα, που πραγματικά αγαπώ, που με ώθησαν να προσφέρω με τον τρόπο μου. Είμαι ευγνώμων για τις ευχές σας που μου έφτιαξαν μια ζηλευτή ημέρα.

Κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομορφιά όμως είναι να συνεχίζεις να ελπίζεις και να χαμογελάς σε κάθε αναποδιά. Τι και αν ράγισε κάποιες φορές η καρδιά, τι και αν φάνηκε μια ρυτίδα στο πρόσωπο, φτάνει που έμαθα, φτάνει που έζησα.

Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση και δική μας απόφαση. Ναι, ναι, σε προηγούμενο άρθρο του healthy voice.gr  ανέφερα ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο συνδέεται άμεσα με την ικανότητα άντλησης χαράς και ικανοποίησης από τη ζωή.

Δεν ειναι η ευτυχία όμως που φέρνει ευγνωμοσύνη. Είναι η ευγνωμοσύνη που φέρνει ευτυχία και επομένως είναι ένα μεγάλο μέρος στο χέρι μας να τη βρούμε. Ευχή μου όλοι μας να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για το μεγαλείο της Ζωής. Ας γιορτάζουμε τον ευατό μας καθε μέρα. Υγεία και μακροημέρευση σε όλους μας!