Εχθές 28 Μαρτίου οι νεκροί αυξήθηκαν από κορωναϊό στην Ελλάδα και ανέρχονται πλέον στους 32, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 95 φτάνοντας τα 1061. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη μετράει 21.334 θύματα και 351.877 κρούσματα, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί 30.000νεκρούς και πάνω από 640.000 κρούσματα.

Σε νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 139 άτομα, από τα οποία τα 65 σε Μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 52 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Το ευχάριστο ωστόσο για τη χώρα μας, είναι ότι τα κρούσματα δεν αυξάνονται εκθετικά. Είναι σαφής η διαφορά της αύξησης στο διάγραμμα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η μορφή και είναι φανερό, ότι οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων θα ήταν καταστροφική. Ας έχουμε επιμονή και υπομονή σε αυτό που όλοι μαζί χτίσαμε.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ήδη το επίκεντρο του κορωναϊού, δηλαδή η Κίνα και η επαρχεία Χουμπέι όχι μόνο έχει ελάχιστα κρούσματα την ημέρα, αλλά ήδη έχει χαλαρώσει τα μέτρα. Όμως οι κάτοικοι της Χουμπέι έμειναν 11 ολόκληρες εβδομάδες στα σπίτια τους μέχρι να περάσει αυτό το τσουνάμι.

Για τις ζωές μας, για τη ζωή των αγαπημένων μας θα πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι. Βρισκόμαστε στην αρχή αλλά τα έχουμε πάει καλά. Μπράβο Ελλάδα, μπράβο Έλληνες. Ενημερώνετε, εμψυχώνετε και βοηθάτε τους συνανθρώπους μας, με όποιον τρόπο μπορείτε!

Για να παρακολουθείτε τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων σε όλον το πλανήτη πατήστε  εδω

Για να παρακολουθείτε τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς της Ελλάδας πατήστε εδώ