Μετά τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα έφτασαν τα 81, ενώ τουλάχιστον 2.886 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα! Αυτό γράφτηκε εχθές το βράδυ στις 12μμ. Σήμερα το πρωί στις 9πμ και ενώ ανέβαζα αυτό το άρθρο έφτασαν τους 107 και 4474!! Για συνεχή ενημέρωση σας πατήστε εδώ

Προσομοίωση εξάπλωσης του ιού, σε πανδημία στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, που αρχικά εισήχθη από την άφιξη 10 μολυσμένων ατόμων στο Λος Άντζελες.

Η χωροχρονική δυναμική του επιπολασμού (αριθμός συμπτωματικών περιπτώσεων ανά πάσα στιγμή) παρουσιάζεται σε λογαριθμική κλίμακα χρώματος, από 50 ή λιγότερα (πράσινα) έως 100 ή περισσότερα (κόκκινα) περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα. Χωρίς εμβολιασμό, αντιικά φάρμακα ή άλλες στρατηγικές μετριασμού, ολόκληρο το έθνος μολύνεται μέσα σε λίγους μήνες.

Ανάλογα με τον αναπαραγωγικό αριθμό, αποτελεσματικές στρατηγικές παρέμβασης, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού και της στοχευμένης προληπτικής αντιμετώπισης των ιών, μπορούν να είναι επιτυχείς χωρίς να καταφεύγουν σε οικονομικά βλαβερά μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείου, η καραντίνα και οι περιορισμοί εργασίας ή ταξιδιού.

Αυτή η προσομοίωση περιλαμβάνει 280 εκατομμύρια ανθρώπους και χρησιμοποιεί δημογραφικά δεδομένα και στοιχεία για τη ροή εργαζομένων, καθώς και στατιστικά στοιχεία ταξιδιών μεγάλης εμβέλειας, για να περιγράψει τη γεωγραφική κίνηση των ανθρώπων.

Στην προσομοίωση αυτή, το ταξίδι μεγάλων αποστάσεων θεωρείται ότι συμβαίνει σε ποσοστό χαμηλότερο από το κανονικό (10%) λόγω συμβουλών ταξιδιού, αλλά χωρίς άλλες στρατηγικές μετριασμού, η πανδημία εξαπλώνεται πάρα πολυ γρήγορα και φτάνει στην κορύφωση την 90κοστή ημέρα!

Αντίστοιχα τo μοντέλο πρόβλεψης διασποράς της πανδημίας που αποκάλυψε ο Bill Gates πριν ένα χρόνο από το Institute for Disease Modelling πραγματικά σοκάρει! Για μια παγκόσμια πανδημία, ο αριθμός αυτών που θα νοσήσουν μέσα σε 6 μήνες υπερβαίνει τους 33.000.000 ανθρώπους!

Ας ευχηθούμε ενάντια στις προβλέψεις.

https://www.nigms.nih.gov/News/results/Pages/NIGMS-in-the-News.aspx

https://www.lanl.gov/newsroom/news-releases/index.php