Εύγε! Πετάει … η Ελληνική ομάδα κολύμβησης στη Γλασκώβη.

Αλματώδης η πορεία του Βαζαίου προς την κορυφή της κολύμβησης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση όλων των εποχών παγκοσμίως!

Ο 24χρονος πρωταθλητής έσπασε τους όποιους φραγμούς και ξεπερνώντας τον ευατό του, και τα ανώτατα όρια των λειτουργικών του δυνατοτήτων, έφτασε στην υπέρτατη απόδοση με ένα πανευρωπαικό ρεκόρ, δύο πανελλήνια και τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας: χρυσό στα 200m πεταλούδας, χάλκινο στα 100m μικτή ατομική, ενώ φαίνεται ότι το χρυσό πριν από 2 ημέρες στα 200m μικτής ατομικής ήταν το ορεκτικό του.

Ο άθλος του Αντρέα Βαζαίου στη Γλασκώβη ξεπερνά πράγματι κάθε προσδοκία. Όχι μόνο κατέρριψε το προηγούμενο πανευρωπαικό ρεκόρ, που κατείχε ο Λάζλο Τσεχ, αλλά το απίστευτο είναι ότι οι δύο από τους τελικούς που συμμετείχε, διεξάγονταν με διαφορά μόνο μισής ώρας. Παρά ταύτα, ακαταπόνητος τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, μαζί με τον προπονητή του Αλέξανδρο Νικολόπουλο, πήραν το ρίσκο… άλλα και τις νίκες.

Άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η διαφορά μεταξύ προικισμένων αθλητών δεν βρίσκεται καθ΄ολοκληρία στις φυσιολογικές λειτουργίες αλλά μάλλον στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της προσωπικότητας και του ανθρώπινου νου. Εύγε στην τιτάνια προσπάθεια του για έναν άθλο που πολύ δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί!

Στις γυναίκες επίσης τεράστια επιτυχία για τη Χανιώτισσα Ντουντουνάκη που κέρδισε το χάλκινο, κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100m πεταλούδας και έγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα που ανεβαίνει σε βάθρο τέτοιας σημαντικής διοργάνωσης!