Σε μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά, οργανωμένη απο την Ελληνική Αγωγή – Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, ο global brand strategist Peter Economides, μας μίλησε για την επιρροή της ρητορικής του Αριστοτέλη, στη σύγχρονη διαφήμιση και μας ενέπνευσε.

“Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Apple της Μεσογείου. Είναι η αγαπημένη χώρα του κόσμου” μας λέει «αρκεί να το πιστέψουν οι Έλληνες!». «Είμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε και οι Έλληνες δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας σήμερα! Γνωρίζουν όμως να ζούν και αυτό είναι όπλο, την εποχή που η τεχνολογία και η εξέλιξη θεοποιείται».

και συνεχίζει «Υπάρχουν ευκαιρίες για να τις αρπάξουμε, με κυριότερη κάτι που οι Έλληνες θεωρούν απόλυτα δεδομένο, χωρίς να είναι όμως: η ζωή με συναίσθημα που όλος ο κόσμος επιζητά πλέον. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία” τόνισε. “Αυτό θέλει ο κόσμος, πάντα το ήθελε, αλλά η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια όλη η προσοχή έχει πάει στην τεχνολογία. Όμως αυτό γυρνάει ”

“Δύο τάσεις κυριαρχούν. Από τη μιά υπάρχουν καινοτομίες που δίνουν αποδοτικότητα και κάνουν τη ζωή βολική και από την άλλη υπάρχουν καινοτομίες που υπόσχονται την τέλεια εμπειρία και εκεί ζούμε εμείς! Οι Ελληνες είναι λαός της εμπειρίας της ζωής.”

Ο Peter Economides έχει δουλέψει για πληθώρα κορυφαίων προϊόντων παγκοσμίως, από υψηλές διευθυντικές θέσεις διαφημιστικών εταιριών σε χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μεξικό, οι ΗΠ.Α και η Ελλάδα. Ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των παγκόσμιων διαφημιστικών εκστρατειών της Coca-Cola ως αντιπρόεδρος της McCann-Erickson στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ως επικεφαλής του διεθνούς δικτύου πελατών της TBWA /Worldwide ήταν υπεύθυνος για πελάτες όπως Absolut Vodka, Apple, Chivas Regal, Nissan και Sony Playstation.

Η συνεργασία του με τον Steve Jobs της Apple, και η δημιουργία της καμπάνιας «Think Different», είναι σφραγίδα της διεθνούς εμπειρίας του.

Ο Peter Economides μας ενθουσίασε μιλώντας μας για την αξία του Ήθους, Πάθους, Λόγου και Καιρού, και πράγματι μας έδωσε τα φτερά που είναι το παρελθόν μας και τον αέρα που πρέπει να είναι το μέλλον μας για να πετάξει επιτέλους η Ελλάδα ψηλότερα, εκεί που της αξίζει!