Δεν θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει τη μάθηση. Έχετε αντιληφθεί σίγουρα, από προσωπική εμπειρία, ότι η απόδοσή σας είναι πολύ μειωμένη μετά από ένα ξενύχτι. Πολλές είναι οι έρευνες που το επιβεβαιώνουν!
Πράγματι, μπορούμε να κάνουμε έναν άριστο φοιτητή να αποτύχει ρυθμίζοντας απλώς το πόσες ώρες θα κοιμάται. Μελέτη έδειξε ότι άριστοι φοιτητές που βρίσκονταν πάντα στο 10% της ανώτερης βαθμολογίας, έπεσαν στο κατώτερο 9% των φοιτητών όταν άλλαξαν τις συνήθειες του ύπνου τους, με το να κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες τις καθημερινές και γύρω στα 40 λεπτά περισσότερο τα σαββατοκύριακα.
Οι συσσωρευτικές απώλειες στη διάρκεια της εβδομάδας δημιουργούν ένα χρέος ύπνου, που εάν δεν πληρωθεί θα μεταφερθεί στην επόμενη εβδομάδα!! Αν και τα παιδιά συνήθως δεν “ακούν” σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι να είναι ενημερωμένα!!!