Η αερόβια γυμναστική είναι κλειδί για την πρόληψη εγκεφαλικών διαταραχών όπως η άνοια, το εγκεφαλικό, η νόσος Αλτσχάιμερ. Πόση γυμναστική είναι ικανή όμως να βοηθήσει στην πρόληψη, πόση είναι ικανή να καθυστερήσει τη νόσο?

Ακόμη και λίγη μπορεί να καταφέρει πολλά! Οι έρευνες δείχνουν ότι κάποια μορφή αερόβιας γυμναστικής όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι έστω δύο φορές την εβδομάδα είναι ικανή να βοηθήσει. Εάν προσθέσετε μια πεζοπορία 20 λεπτών κάθε μέρα θα μειώσετε τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού κατα 57%. Για αυτό βγείτε από το σπίτι και περπατήστε!

Παρόλο που υπάρχει συμφωνία ότι τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια γυμναστική ανά εβδομάδα, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου σε άτομα με ελαφρά έκπτωση των νοητικών τους λειτουργιών, μελλοντικές έρευνες απαιτούνται για να αποσαφηνιστεί το βέλτιστο είδος και η “δόση” καθώς και για αποτελεσματικές στρατηγικές για την ενθάρρυνση αλλαγής της συμπεριφοράς και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.